go-with-golazo-neg

Powerade Genk Loopt & Wandelt beleeft zondag recordeditie met bijna 4500 deelnemers

Golazo
Golazo

Powerade Genk Loopt & Wandelt is zondag aan zijn elfde editie toe en met nu al meer dan 4000 ingeschreven deelnemers wordt het een recordeditie. Late beslissers kunnen nog tot zaterdag middernacht online inschrijven of anders zondagochtend vanaf 9u ter plaatse in het stadhuis van Genk. 4500 deelnemers worden aan de start verwacht.

Voor de lopers en wandelaars staan er zondag vier afstanden op het menu: 3 km, 5 km, 10 km en 10 mijl. De allerkleinste lopertjes kunnen meedoen aan de Persil Kids Run van 1 km of de kaboutertjesloop van 360 meter. Het parcours van de 3 km en de 5 km is volledig rolstoeltoegankelijk.

De lopers van de 10 km mogen om 10u ’s ochtends de spits afbijten. De Persil Kids Run en kaboutertjesloop vormen om 14u30 de afsluiter van een drukke maar mooie loop- en wandeldag in Genk. Alle afstanden starten op de Europalaan. Finishen doen alle deelnemers op het Sint-Martinusplein.

Zo’n 70% van het deelnemersveld bindt de loopschoenen aan, 30% kiest voor wandelschoenen. Met 1000 deelnemers is de 5 km de populairste loopafstand. De 10 mijl is met bijna 500 deelnemers de populairste wandelafstand.

“Wandelen en joggen zitten opnieuw enorm in de lift en daar zijn we als ZOL supertevreden mee. Want een gezonde levensstijl is vaak de beste remedie tegen het ziek worden. Daarom blijven wij als ZOL onze volle steun verlenen aan een topevent zoals Genk Loopt. Veel succes gewenst aan alle deelnemers!”, zegt ZOL-voorzitter Tom Arts.

“Bewegen loont, en dat heeft de Genkenaar begrepen. Steeds meer mensen zijn actief bezig. We zijn dan ook erg blij met deze recordopkomst”, vertelt schepen van Sport, Kathleen Parthoens. “Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan er nog snel werk van maken. En dan zien we elkaar zondag aan de start!”, vult burgemeester Wim Dries aan.

Deel dit bericht