go-with-golazo-neg

Bebat Genk Loopt verwelkomt zondag bijna 3000 deelnemers

Golazo
Golazo

Op zondag 7 mei vindt de tiende editie van Bebat Genk Loopt plaats. Er staan zes verschillende afstanden op het programma, gaande van een kabouterloop van 360 meter in het stadscentrum tot een 10 mijl richting Kattevennen. Bebat Genk Loopt biedt een parcours op maat voor elke loper … en wandelaar, want die kan zondag kiezen tussen een lus van 5 of 10 km. Bijna 3000 lopers en wandelaars zijn al ingeschreven. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

De lopers van de 10 mijl mogen zondag om 10u de spits afbijten. Het parcours leidt de deelnemers vanuit het stadscentrum, waar alle afstanden starten en finishen, naar het groen. Na de start op de Europalaan loopt het ruim 16 km lange parcours door het Molenvijverpark richting Kattevennen, het natuur- en recreatiegebied in het oosten van Genk dat één van de vijf toegangspoorten tot het Nationale Park Hoge Kempen vormt. Na een passage voorbij Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) keren de lopers terug richting het Molenvijverpark om zo de finish op het Sint-Martinusplein te bereiken.

Ook de route van de looptocht van 10 km loopt voor een klein stukje door de Kattevennen. De 5 km en de 3 km doen enkel het Molenvijverpark aan. Tot slot houden zowel de 1 km lange jeugdloop als de 360 meter lange kabouterloop het bij een lus(je) in het centrum. Alle afstanden samen zijn goed voor bijna 3000 deelnemers. Met meer dan 800 deelnemers is de looptocht van 5 km de populairste keuze.

Burgemeester Dries: “De ideale ontspanning”

“Sporten in het groen, beter wordt het niet. In de groenste centrumstad van Vlaanderen slagen we er elke keer met gemak in om die twee te combineren. Dat is zondag niet anders,” vertelt schepen van Sport Kathleen Parthoens. “Daarom trek ik zondag mijn loopschoenen ook aan,” valt burgemeester Wim Dries haar bij. “Da’s de ideale ontspanning. Helaas heb ik geen tijd om te trainen, dus ik zal er achteraf nog lang plezier van hebben,” besluit de burgemeester lachend.

Win-win dankzij Bebat

Bebat is sinds dit jaar de nieuwe title partner van Genk Loopt en roept alle deelnemers en supporters op hun steentje bij te dragen in het kader van de activatiecampagne ‘Ga tot de finish met je lege batterijen’ van Bebat en de OVAM. Iedereen die zondag zijn lege batterijen komt binnenbrengen aan de stand van Bebat op het Stadsplein krijgt een leuk geschenkje. Hoe meer lege batterijen ingezameld worden, hoe meer geld Bebat en de OVAM zullen schenken aan het goede doel van Bebat Genk Loopt, het noodhulpfonds van 1212 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Zo wordt lopen en lege batterijen inzamelen een win-win! Daarnaast zullen de lopers die als eerste finishen naar huis gaan met een Bebat-goodiebag en voorziet Bebat zondag ook tal van leuke randanimaties in Genk.

ZOL test je hart

Al sinds de eerste editie in 2013 is ZOL een van de drijvende krachten achter Genk Loopt. Dit jaar zal de dienst Cardiologie van ZOL tussen 11u en 16u aanwezig zijn met een grote infostand op het Stadsplein. Iedereen krijgt er de mogelijkheid om diverse harttesten te laten uitvoeren. Je kan er terecht voor een inspanningstest, een echocardiografie en algemene functiemetingen. Let op: voor de echobeelden en de inspanningstest zijn alle tijdslots al volzet. Voor andere harttesten hoef je niet op voorhand in te schrijven en kan je gewoon naar de stand komen.

Deel dit bericht