Goede doel

Bebat Genk Loopt is solidair met slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië

De beelden van de zware aardbeving die Turkije en Syrië getroffen heeft, laten niemand onberoerd. De omvang van de ramp is nog steeds niet te overzien en de dodentol loopt bijzonder hoog op. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen die rechtstreeks en onrechtstreeks getroffen zijn door dit natuurgeweld. In de eerste plaats ginds waar de aarde gebeefd heeft maar zeker ook naar de grote Turkse gemeenschap in onze regio en naar de mensen in het noorden van Syrië die na jaren van oorlog nu opnieuw met grote rampspoed geconfronteerd worden.

Door de massale inzamelingsacties van de voorbije dagen is er momenteel even geen vraag naar het schenken van extra goederen. Wel is er nood aan financiële middelen om de bevolking ter plaatse te helpen. Om te voorzien in hun levensbehoeften, om de reddingsoperaties te helpen bekostigen en om steden en dorpen herop te bouwen.

Ook jij kan het leed van de slachtoffers verzachten door door bij je inschrijving €5 extra te betalen. Liever een vrijblijvende gift? Doneren kan via de website van Consortium 1212.