go-with-golazo-neg

Lopers én wandelaars zetten op zondag 5 mei beste beentje voor in Genk Loopt & Wandelt

Golazo
Golazo

Op zondag 5 mei vindt de elfde editie van Genk Loopt plaats. Met afstanden van 360 meter tot 10 mijl is er voor lopers van alle leeftijden en alle niveaus een passend parcours. Wandelaars zullen dit jaar naast een 5 en 10 km voor het eerst ook een parcours van 10 mijl kunnen stappen. Inschrijven voor Genk Loopt (& Wandelt) kan vanaf nu!

Genk Loopt … en Wandelt op zondag 5 mei. De drie langste afstanden in het aanbod – de 5 km, de 10 km en de 10 mijl – kunnen zowel gelopen als gewandeld worden. Daarnaast is er traditioneel ook nog een jeugdloop over 1 km en een kaboutertjesloop van 360 meter … of anders uitgedrukt: 3600 decimeter, een verwijzing naar de postcode van Genk. Die run voor de allerkleinsten start op de Fruitmarkt en eindigt op het Sint-Martinusplein. Alle andere afstanden starten op de Europalaan, trekken richting Kattevennen en finishen dan ook op het Sint-Martinusplein.

Traditioneel staan er ook heel wat bedrijventeams aan de start van Genk Loopt & Wandelt. Het VKW Bedrijvendorp verwelkomt bedrijven vanaf tien deelnemers voor een unieke combinatie van sport en netwerken. De deelnemende bedrijven doen ook automatisch mee voor het VKW Limburg Bedrijvenklassement en dingen zo mee naar de prijs voor Snelste Bedrijf van Limburg!

“We zetten in Genk het hele jaar ons beste, sportiefste, beentje voor. Maar tijdens Genk Loopt & Wandelt halen we écht het onderste uit de kan”, vertelt schepen van Sport Kathleen Parthoens. “Vanaf dit jaar doen we dat niet enkel lopend, maar ook wandelend”, vult burgemeester Wim Dries aan. “De nieuwe naam van dit leuke evenement verklapt het natuurlijk al. Maar we gaan wandelen nog meer in the picture zetten. Het is dan ook vooral belangrijk dat we met z’n allen in beweging zijn. Afstand en snelheid spelen daarbij geen rol, zolang we actief kunnen genieten.” “Vandaar ook deze oproep aan iedereen: doe met ons mee!”, besluit schepen Parthoens.

ZOL zorgt voor gezonde motivatie

Door een stadsparcours met heel veel passages door het groen uit te tekenen én door de nauwe band met Ziekenhuis Oost-Limburg mag Genk Loopt zich met recht en reden de gezondste stadsloop van het land noemen. Tom Arts, voorzitter ZOL: “Al sinds editie 1 in 2013 is ZOL mee de drijvende kracht achter Genk Loopt. En we doen dat heel bewust. We willen er als gezondheidscentrum namelijk niet enkel voor je zijn wanneer je medische zorgen nodig hebt, we willen je ook bewust maken hoe je kan vermijden van in het ziekenhuis terecht te komen. Door te bewegen bijvoorbeeld. Want wie beweegt, blijft langer fit. En wie fit is, wordt minder snel ziek. Daarom: trek op 5 mei je loop- of wandelschoenen aan en maak er samen met ons een gezonde, sportieve dag van!”

PRAKTISCHE INFO GENK LOOPT & WANDELT

Programma zondag 5 mei 2024:

• 09u00: start inschrijvingen en afhalen borstnummers
• 10u00: start 10 km voor lopers
• 10u30: start 10 mijl voor lopers + aansluitend start 10 mijl, 10 km en 5 km voor wandelaars
• 13u30: start 5 km voor lopers
• 14u00: start 3 km voor lopers
• 14u30: start jeugdloop (1 km) + aansluitend de kaboutertjesloop (360 m)

Locaties:

• Stadhuis: inschrijvingen, afhalen borstnummers & helpdesk
• Europalaan: start 10 mijl, 10 km, 5 km, 3 km & 1 km (jeugdloop)
• Fruitmarkt: start 300 m (kaboutertjesloop)
• Sint-Martinusplein: aankomst alle afstanden

Deel dit bericht